logo of abnie soft

ابنیه سافت

نرم افزار حسابداری

جستجو
این کادر جستجو را ببندید.
عید تو عید
روش های اجرای پروژه ها

روش های اجرای پروژه ها – انواع واگذاری پروژه ها به پیمانکار

به صورت کلی تمامی پروژه ها بر اساس مدیریت، مصالح ،ماشین آلات، نقدینگی و نیروی انسانی اجرا می گردند. معمولاً قوانین بسیاری بر اساس روش اجرای پروژه وضع می گردد. آگاهی از انواع روشهای اجرای پروژه ها می تواند برای تمامی اشخاص حقیقی و حقوقی که به نوعی با قراردادهای پروژه های سر و کار دارند مفید باشد.

در این مقاله می‌خوانیم...

دسته بندی روش های اجرای پروژه ها

اجرای موفقیت‌آمیز پروژه‌ها نیازمند انتخاب روش مناسب برای مدیریت و واگذاری آنها است. انتخاب روش مناسب می‌تواند تاثیر بسزایی در کاهش هزینه‌ها، افزایش بهره‌وری و زمان‌بندی دقیق پروژه‌ها داشته باشد.

روش های اجرای پروژه ها یکی از مهمترین موارد در قراردادهای پروژه ای است. به طور مثال اگر در پروژه ای مدیریت به عهده پیمانکار و تامین مصالح و ماشین آلات به عهده کارفرما باشد، پروژه به صورت مدیریتی اجرا می شود. این حالت برای هر کدام از موارد اعلامی (مدیریت، مصالح ،ماشین آلات، نقدینگی و نیروی انسانی) قابل تغییر است.

روش اجرای پروژه به صورت امانی

در این روش تمامی مسئولیت ها به دوش دستگاه اجرایی می باشد.

دستگاه اجرایی موظف است کلیه فعالیت های مربوط به اجرای عملیات اعم از تامین، تهیه و تدارک کلیه عوامل و امکانات را به هزینه و مسئولیت خود انجام دهد.

اجرای پروژه با روش موافقت نامه مدیریت

در این روش کارفرما یک فرد امین و قابل اعتماد خود را طی موافقتنامه ای با وی جهت اجرای کار در پروژه به کار می گیرد.

این شخص قابل اعتماد را به نام عامل مدیریت می نامند.

عامل مدیریت از این پروژه مبلغی را به عنوان دستمزد از کارفرما دریافت کرده و در ادامه کار را به وی تحویل می دهد.

اجرای پروژه به روش دستمزدی

در این روش کارفرما خود رأساً کلیه امکانات و تجهیزات را جهت انجام پروژه در اختیار نیروی انسانی قرار میدهد. این نیروی انسانی یا همان پیمانکار فقط مسئول انجام کار میباشد و در ادامه بابت کار انجام شده دستمزد می گیرد.

روش اجرای پروژه به صورت قیمت مقطوع

در این روش کار با قیمتی مقطوع به پیمانکار واگذار می گردد. حال پیمانکار موظف است با بهترین کیفیت و در زمان مقرر شده کار را تحویل دهد.

روش متر مربع یا واحد کار

در این روش پیمانکار بر اساس قیمت واحد کار متعارف دستمزد دریافت می کند. به عنوان مثال در پروژه های ساختمانی بر اساس متر مربع، برای پروژه های انتقال انرژی به صورت کیلومتر راه و سایر واحدها …

روش های اجرای پروژه بسته به نیاز کارفرما
برای اجرای هر پروژه روش های مختلفی وجود دارد که انتخاب آن با کارفرماست.

نرم افزار حسابداری پیمانکاری ابنیه سافت

روش کار به صورت درصدی

در این روش عموماً پرداخت ها بر اساس درصد پیشرفت کار میباشد.

روش اجرای پروژه به صورت پیمانی

در این روش پیمانکار وظیفه انجام کلیه فعالیت های مربوط به اجرای عملیات را برعهده دارد.

 در این روش ابتدا موافقت نامه های بین پیمانکار و دستگاه اجرایی به امضا می رسد. که بر اساس آن پیمانکار مسئولیت پیشنهاد قیمت برای انجام کار و همچنین تدارک و تامین کلیه عوامل و امکانات مورد نیاز را برعهده دارد. همینطور مدیریت تمام منابع برای اجرای کار و کلیه مسئولیت‌ها برعهده وی می باشد. 

روش اجرا بصورت پیمانی توسط قراردادهای پیمانکاری بین کارفرما و پیمانکار صورت می پذیرد. در نظر داشته باشید که قراردادهای پیمانکاری دارای انواع مختلفی می باشد که از مهمترین آنها می توان به موارد زیر اشاره کرد:

روش قرارداد بر اساس فهرست بها 

این نوع قرارداد بر اساسقیمت گذاری فهرست بهایی تنظیم می‌شود. در این فهرست، هر مورد با هزینه‌ای مشخص برچسب‌گذاری شده است که کارفرما برای هر مورد می‌پذیرد. این نوع قرارداد به کارفرما امکان می‌دهد که هر یک از اجزا را به صورت جداگانه مورد ارزیابی قرار دهد.

قرارداد به صورت موافقت نامه مدیریت

قرارداد به صورت موافقت‌نامه مدیریت یک نوع قرارداد است که معمولاً در پروژه‌های بزرگ و پیچیده مورد استفاده قرار می‌گیرد. در این نوع قرارداد، کارفرما (معمولاً مشتری) با یک شخص حقوقی یا یک شرکت توافق می‌کند تا به عنوان مدیر پروژه عمل کند. مدیر پروژه مسئولیت مدیریت اجرایی پروژه را بر عهده دارد.

قراردادهای امانی یا همان قراردادهایی که کارهای ساختمانی توسط کارفرما انجام میشود

یک نوع قرارداد در صنعت ساخت و ساز است که در آن کارفرما (معمولاً مشتری یا صاحب کار) مستقیماً برای اجرای کارهای ساختمانی مورد نیاز پروژه مسئولیت پذیرفته و این کارها را با استفاده از زیرمجموعه‌های خود یا تیم‌هایی که خودش تشکیل داده، انجام می‌دهد.

قرارداد بر اساس برنامه ریزی پیشرفت کار

یک نوع قرارداد است که بر اساس تحولات و پیشرفت‌های واقعی پروژه، هزینه‌ها و جریان کار را تنظیم می‌کند. این نوع قرارداد به طور خاص بر روی برنامه‌ریزی دقیق و مدیریت موثر پروژه تأکید دارد و از کنترل مستمر بر پیشرفت‌های فعلی و تعدیلاتی که در طول پروژه ممکن است ایجاد شوند، استفاده می‌کند.

نرم افزار حسابداری ساختمان سازی ابنیه سافت

قراردادهایی بر اساس برآورد کلی یا قیمت ثابت

قراردادهای بر اساس برآورد کلی یا قیمت ثابت (Fixed Price Contracts) یک نوع قرارداد در صنعت ساخت و ساز است که هزینه کل پروژه به صورت مشخص و ثابت قبل از شروع پروژه تعیین می‌شود. این نوع قرارداد به طور کلی شامل ارائه یک برآورد مالی دقیق از هزینه‌های پروژه به کارفرما توسط پیمانکار می‌شود، و کارفرما پس از تأیید برآورد و توافق بر قیمت نهایی، قرارداد را امضا می‌کند.

نرم افزار حسابداری ساختمان سازی ابنیه سافت

قرارداد مترمربع زیربنا

قرارداد مترمربع زیربنا یکی از انواع قراردادهای استفاده شده در صنعت ساخت و ساز است که بر اساس مساحت زیربنای ساختمان یا بخشی از ساختمان تعیین می‌شود. این نوع قرارداد بیشتر در پروژه‌هایی که مساحت زیربنا یا فضای ساختمانی مهمترین پارامتر اندازه‌گیری و محاسبه هزینه‌ها استفاده می‌شود.

هر کدام از این انواع قراردادهای پیمانکاری دارای چارچوب و مولفه های خاص خود می باشد که رعایت آنها می تواند منافع هر دو طرف پروژه را حفظ نماید.


مطالعه بیشتر: مناقصه در پروژه های پیمانکاری چیست؟ – تعریف جامع مناقصه


تا اینجا شما را با انواع روش های اجرای پروژه ها آشنا کردیم. اکنون قصد داریم ضوابط و اصولی که کارفرمایان جهت تصمیم گیری در خصوص روش اجرای پروژه باید مورد توجه قرار دهند را عنوان کنیم:

  1. قوانین و مقررات کشوری
  2. سرمایه گذاری و تامین مالی
  3. اندازه پروژه و همینطور وضعیت منابع کارفرما
  4. زمان پروژه
  5. در نظر گرفتن فاکتور های اقتصادی در طراحی و هزینه های بهره وری
  6. اطمینان از هزینه تمام شده پروژه

سخن پایانی

روش‌های مختلف اجرای پروژه‌ها هر یک دارای مزایا و معایب خاص خود هستند. انتخاب صحیح روش مناسب می‌تواند به بهبود کیفیت، کاهش هزینه‌ها و افزایش کارایی پروژه‌ها کمک کند. مهم است که کارفرمایان با توجه به نیازها و شرایط پروژه، بهترین روش را انتخاب کنند.

انتخاب روش اجرای پروژه بستگی به عوامل مختلفی مانند پیچیدگی پروژه، میزان تجربه کارفرما و منابع مالی موجود دارد. ارزیابی دقیق هر یک از این روش‌ها و تطابق آنها با نیازهای پروژه می‌تواند به موفقیت آن کمک کند.

همانطور که ملاحظه کردید یکی از مهم ترین موارد در تمامی روش هایی که معرفی شد، مدیریت امور مالی و حسابداری است. به عنوان مثال در نظر داشته باشید که اگر در روش پیمانی و یا حتی مدیریتی چه کارفرما و چه پیمانکار به امور مالی و حسابداری پروژه آگاه و مسلط نباشند نمیتوانند هیچ گزارش قابل قبولی جهت ارائه به سازمان های بالادستی آماده نمایند. در این بین استفاده از ابزارهای مدیریتی می‌تواند بسیار پیش برنده باشد.

نرم افزار حسابداری

یکی از مهمترین ابزار مدیریتی در تمامی پروژه ها نرم افزار حسابداری است.

 با استفاده از این ابزار کارفرما در سمت خود و پیمانکار نیز در سمت خود به راحتی می‌توانند تمامی اطلاعات مالی و حسابداری خود را ثبت و در ادامه از آنها گزارش گیری نمایند.

نرم افزار حسابداری پروژه ابنیه سافت

نرم افزار حسابداری پروژه ابنیه سافت به صورت کاملاً تخصصی پروژه های شما را با هر کدام از روش های اجرایی انتخابی تان مدیریت مالی و حسابداری می کند.

از شروع کار و قراردادها تا ثبت کلیه فهارس بها و ضرایب آن ها همینطور ثبت صورت وضعیت ها و صورت هزینه ها و حساب تنخواه و در ادامه گزارشات مدیریتی شامل گزارشات گردش حساب اشخاص و همینطور گردش حساب بانک ها و در نهایت سود و زیان هر پروژه را می تواند این نرم افزار پوشش دهد.

۳.۵/۵ - باتشکر از مشارکت شما

جهت مشاهده دمو نرم افزار،

شماره تماس خود را وارد نمایید.

اگر این مطلب را مفید می دانید، می توانید آن را با دوستان خود به اشتراک بگذارید.

مقالات مرتبط با موضوعی که اکنون مطالعه کردید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مشاوره و خرید نرم افزار حسابداری

برای ارتباط با همکاران ما

اطلاعات خود را ثبت کنید تا با شما تماس بگیریم.

مشاوره و خرید نرم افزار حسابداری

برای مشاهده دمو نرم افزار حسابداری

اطلاعات خود را ثبت کنید تا با شما تماس بگیریم.