عید تو عید
حسابداری پروژه های شهرداری – حسابداری پیمانکاری

حسابداری پروژه های شهرداری – حسابداری پیمانکاری

حسابداری پروژه های پیمانکاری شهرداری دارای مراحلی است که از شرکت در مناقصه شروع و در ادامه و با تحویل صورت وضعیت قطعی و نهایی به اتمام می رسد. حسابداری پروژه های پیمانکاری شهرداری به دلیل اینکه دارای طرف حساب بسیار قوی و با تجربه ای مانند شهرداری است بهتر است که از همان ابتدا و در زمان پی ریزی بخوبی پی ریزی شود تا در ادامه و در طی روند کار به مشکلی بر نخوریم.

در این مقاله می‌خوانیم...

حسابداری پروژه های پیمانکاری شهرداری و مراحل آن

حسابداری پروژه های پیمانکاری شهرداری را می توان یکی از اصلی ترین انواع حسابداری پیمانکاری دانست که دارای پیچیدگی ها و ویژگی های خاص خود است.

عموما پروژه های شهرداری بصورت مناقصه به شرکت های پیمانکاری مورد تایید سپرده می شود و آنها نیز موظفند تمامی موارد مورد نظر در قرارداد را به کارفرما که همان شهرداری است تحویل دهند.

به زبان ساده می توان گفت که شهرداری تمامی پروژه های خود را به شرکت های پیمانکاری مورد تایید که بتوانند با کمترین قیمت کار را انجام دهد می سپارد.

در این بین موارد زیادی مانند رتبه شرکت های پیمانکاری، انواع مناقصه و روشهای برگزاری آن، روش قیمت گذاری پروژه ها و… وجود دارد که در این مقاله قرار نیست به آنها بپردازیم.

ما در این مقاله قصد داریم به نحوه حسابداری پروژه های پیمانکاری شهرداری بپردازیم.

در نظر داشته باشید تمامی هزینه هایی که تا قبل از برنده شدن مناقصه انجام می دهیم در صورتی که آن مناقصه را برنده نشویم به حسابی تحت عنوان هزینه های شرکت در مناقصات که زیر مجموعه هزینه های اداری و عمومی شرکت است ثبت می شود. ولی در صورتی که در مناقصه برنده شویم می توان آن هزینه ها را تحت عنوان هزینه های پروژه در نظر گرفت.

پس از برنده شدن در مناقصه شهرداری و طبق اصول حسابداری پروژه های پیمانکاری شهرداری به تعریف پروژه مورد نظر و در ادامه ثبت تمامی جزئیات قرارداد پروژه می پردازیم.

تعریف پروژه

در زمان تعریف پروژه موارد زیادی دارای اهمیت است که بی شک در طی پروژه مجدداً به آنها نیاز پیدا خواهیم کرد،

از مشخصات اولیه پروژه مانند تاریخ شروع و تاریخ پایان، تا میزان تغییرات و بودجه و سایر موارد دیگر.

در زمان تعریف پروژه باید شرکای پروژه هم مشخص شوند تا در زمان شناسایی سود پروژه نسبت به تقسیم آن با مشکل مواجه نشویم.

یکی از مهمترین مواردی که در جریان پروژه ها باید به آن توجه کنیم ضمانت نامه های پروژه است.

شهرداری هم مانند تمامی کارفرمایان جهت حسن انجام کار ضمانت نامه هایی را از پیمانکاران دریافت می نماید.

این ضمانت نامه در حسابداری پروژه های پیمانکاری شهرداری بسیار دارای اهمیت بوده و بایستی ثبت شوند.

هزینه ها

بی شک پس از تعریف پروژه در حسابداری پروژه های پیمانکاری شهرداری باید به انجام آن بپردازیم.

انجام پروژه در حسابداری پروژه های پیمانکاری شهرداری به زبان ساده یعنی هزینه کردن برای پروژه.

تمامی پروژه ها با صرف هزینه به سرانجام می رسند.

در این مقاله کاری به مدیریت هزینه ها در پروژه نداریم بلکه صحبت ما روال و نحوه صحیح هزینه هاست.

از مهمترین مواردی که در زمان ثبت هزینه ها در حسابداری پروژه های پیمانکاری شهرداری باید از آنها یاد کنیم انتخاب صحیح هزینه و همینطور مراکز هزینه است.

زیرا این موارد در ادامه به گزارش گیری های صحیح بسیار کمک می کند.

در نظر داشته باشید که فاکتور های هزینه در پروژه ها باید دارای معیارهای صحیحی باشد.

نکته دیگری که باید به آن دقت کنیم وضعیت پرداخت هزینه است که آن هم باید بر اساس نظر مدیریت صورت گیرد که از چه حسابی و یا توسط تنخواه گردان پرداخت شود.

انبارداری

یکی از اصلی ترین سرفصل های هزینه در پروژه ها مصالح است.

مصالح، از لحاظ ریالی دارای مبالغ بسیار بالا و سرسام آوری است و همچنین از لحاظ مدیریت انبارداری پیچیدگی هایی دارد. لذا عدم توجه به آن می تواند پروژه را درگیر زیان های بسیاری کند.

عملاً با توجه به اینکه در بسیاری از پروژه ها بهای تمام شده به روز پروژه دارای اهمیت است لذا بهتر است مصالح خریداری شده در پروژه طبق اصول حسابداری پروژه های پیمانکاری در زمان خرید به حساب هزینه ها ثبت شود و در ادامه و در هر بار مصرف آن از انبار کسر شود.

در حسابداری پروژه های پیمانکاری و برای مدیریت انبار راهکارهای بسیاری وجود دارد که استفاده از کارت انبار یکی ار بهترین راهکارها می باشد.

یکی دیگر از مسائلی که در پروژه ها بسیار دارای اهمیت است نحوه چیدمان انبار پروژه است.البته که این مورد زیر مجموعه انبارداری پروژه است و ارتباط چندانی به حسابداری پروژه های پیمانکاری ندارد.

انبارداری در پروژه های شهرداری
مدیریت انبارها امروزه توسط نرم افزارهای مختلفی از جمله نرم افزار حسابداری پروژه ابنیه سافت قابل انجام است.

تنخواه گردان

اگر بخواهیم به اختصار درباره تنخواه و تنخواه داری صحبت کنیم می توانیم بگوییم که پرداخت هزینه هایی با مبلغی کمتر از میزانی که توسط مدیریت و بنا به نوع پروژه مشخص می شود عموما به شخصی به نام تنخواه دار سپرده که  از محلی به نام تنخواه پرداخت می شود.

در این مقاله قصد نداریم وارد جزئیات تنخواه شویم ولی در نظر داشته باشید که تنخواه و مدیریت آن نقش بسیار مهمی در حسابداری پروژه های پیمانکاری دارد.

درآمدها

بی شک تمامی پیمانکاران برای رسیدن به سود و کسب درآمد به سراغ پروژه ها می روند.

در تمامی پروژه های پیمانکاری ارائه صورت وضعیت و سپس تایید آن توسط کارفرما به منزله ثبت درآمد در حسابداری پروژه های پیمانکاری است.

در نظر داشته باشید که تنظیم صورت وضعیت ها در حسابداری پروژه های پیمانکاری باید بر اساس فهرست بها صورت گرفته و در اختیار کارفرما قرار گیرد.

فهرست بها را به زبان ساده می توان بهای خدمات ارائه شده توسط پیمانکاران برای کارفرمایان تعریف کرد. البته که این فهرست بها با ضرایب مختلف دچار تغییراتی در قیمت نیز می شود.

در جریان حسابداری پروژه های پیمانکاری جزئیات بسیاری وجود دارد که در این مقاله به آنها نپرداخته ایم. از مهمترین آنها می توان به ثبت کارگاه ها و عملکرد کارکنان،  الحاقیه ها و تغییرات قرارداد، شرکا و بودجه بندی و سایر جزئیات اشاره کرد.

بسیاری از پیمانکاران تخصص و عملکرد بسیار خوبی که در جریان پروژه ها دارند. اما بازهم در بسیاری از پروژه ها شکست می خورند و در بلند مدت بسیار متضرر شده و یا حتی ورشکست می شوند. مهمترین دلیل آن را می توان مدیریت ضعیف و در ادامه عدم استفاده صحیح از اصول حسابداری پروژه های پیمانکاری دانست.

نرم افزار حسابداری

کار کردن با دستگاه های دولتی دارای جزئیات خاص خود است. بنابراین دقت و بررسی در ثبت و گزارش گیری صحیح از اطلاعات مالی و حسابداری بسیار مهم است.

نرم افزار حسابداری را می توان یکی از ابزارهای مورد نیاز جهت انجام هرچه بهتر امور مالی و حسابداری دانست.

استفاده از نرم افزار حسابداری میزان خطا و همینطور زمان ما را در ثبت و نگهداری اطلاعات بسیار پایین می آورد.

۳.۳/۵ - باتشکر از مشارکت شما

اگر این مطلب را مفید می دانید، می توانید آن را با دوستان خود به اشتراک بگذارید.

مقالات مرتبط با موضوعی که اکنون مطالعه کردید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مشاوره و خرید نرم افزار حسابداری

برای ارتباط با همکاران ما

اطلاعات خود را ثبت کنید تا با شما تماس بگیریم.

مشاوره و خرید نرم افزار حسابداری

برای مشاهده دمو نرم افزار حسابداری

اطلاعات خود را ثبت کنید تا با شما تماس بگیریم.

هزینه‌های پروژه خود را

هوشمندانه مدیریت نموده،

و سود هر پروژه را

به‌صورت حرفه‌ای محاسبه کنید!