عید تو عید
عوامل موثر در انتخاب و خرید ماشین آلات ساختمانی

عوامل موثر در انتخاب و خرید ماشین‌آلات ساختمانی

تمامی پیمانکاران برای اجرای پروژه‌های خود نیازمند ماشین آلات می باشند. به همین دلیل انتخاب مناسب ترین ماشین آلات مسئله ای است که پیمانکاران برای اجرای پروژه با آن مواجه هستند. در نظر داشته باشید که پیمانکار پولی جهت خرید ماشین آلات نمی‌پردازد، بلکه پول آن را از محل درآمد حاصل از به کارگیری آن پرداخت می کند. بنابراین اگر در ابتدا مشخص شود که درآمد حاصل از مقدار سرمایه گذاری کمتر می شود، چنین ماشین آلاتی باید خریداری شوند.

در این مقاله می‌خوانیم...

خرید ماشین‌آلات ساختمانی

خرید ماشین‌آلات ساختمانی بستگی به نوع پروژه و برآورد هزینه اجرای آن دارد. تمامی پروژه ها آنقدر بزرگ نیستند که پیمانکار با خرید ماشین‌آلات هزینه استفاده از آن را تا پایان پروژه برگرداند. همچنین ممکن است پیمانکار ماشین‌آلاتی داشته باشد که بتوان از آن در پروژه استفاده کرد و راندمان آن از ماشین جدید که مورد نیاز پروژه است کمتر باشد. در این صورت اگر پیمانکار مطمئن باشد که می تواند ماشین جدید را در پروژه های آینده نیز به کار گیرد باید اقدام به خرید آن نماید.

به زبان ساده زمانی که یک دستگاه ماشین بتواند مبلغ خیلی بیش از قیمتش در یک پروژه صرفه جویی نماید خریداری آن برای پیمانکار مقرون به صرفه است.

در صورتی که پیمانکار بعد از اجرای پروژه دیگر احتیاج به ماشین‌آلات نداشته باشد می‌تواند آنها را با قیمت مناسب بفروشد.

مهمترین عوامل در هنگام خرید ماشین‌آلات ساختمانی

در هنگام خرید ماشین‌آلات ساختمانی عوامل بسیاری باید مورد بررسی قرار گیرند که از مهمترین آنها عبارتند از:

  • تعویض قطعات
  •  هزینه مالکیت و به کار گرفتن ماشین‌آلات ساختمانی
  •  هزینه های استهلاک نگهداری و تعمیرات
  •  هزینه سرمایه گذاری
  •  مخارج بهره برداری
  •  عمر اقتصادی ماشین

تعویض قطعات

سهولت در خرید و تعویض قطعات یکی از مهمترین عوامل در زمان خرید ماشین‌آلات ساختمانی است.

 به طور کلی تمامی قطعات ماشین‌آلات حتی در صورت مواظبت و نگهداری صحیح نیز در معرض خرابی قرار دارد که مهمترین دلیل آن هم می تواند شرایط موجود در محل پروژه باشد.

 پیمانکار قبل از خرید ماشین‌آلات باید به صورت کامل دقت نماید که قطعات یدکی مورد نیاز آن را از کجا و به چه طریق می تواند خریداری کند حتی باید نسبت به تعمیر کار آن هم نیز از قبل تحقیقات لازم را انجام دهد.

هزینه مالکیت و به کار گرفتن ماشین‌آلات ساختمانی

یکی از مشکل ترین قسمت ها در زمان استفاده از ماشین‌آلات ساختمانی محاسبه هزینه های مالکیتی آن است.

 همان طور که می دانید تمامی ماشین‌آلات دارای هزینه می باشد که طبیعتاً اگر از زمان مالکیت آنها بیش از یک سال گذشته باشد، می توانیم تخمینی از آن هزینه ها داشته باشیم. ولی در صورتی که سال اول خریداری باشد نمی توانیم اطلاعات کاملاً دقیقی از هزینه های آن ماشین‌آلات داشته باشیم.

اما به صورت کلی و با توجه به محل پروژه و همینطور کاری که از ماشین‌آلات می کشیم می توانیم هزینه های مالکیتی آن را محاسبه نماییم.

هزینه های استهلاک

تمامی ماشین‌آلات در گذر زمان و بر اساس مصرف بسیار از ارزش آن کم شده و به مرور مستهلک می شوند. پیمانکاران باید طوری برنامه ریزی نمایند که استهلاک ماشین‌آلات را در طول عمر مفیدشان جبران نمایند.

روشهای مختلفی برای محاسبه هزینه استهلاک به کار میرود. از متداول‌ترین آن‌ها می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • روش خط مستقیم
  •  روش دوبرابر کردن
  •  روش تسهیم به نسبت معکوس 

نگهداری و تعمیرات 

برای استفاده هرچه بهینه تر از ماشین‌آلات طبیعتاً مبالغی را بابت هزینه نگهداری و تعمیرات باید پرداخت کنیم. این نوع مخارج برای بعضی ماشین‌آلات به صورت سالانه و برای برخی دیگر به صورت ماهانه در نظر گرفته می شود.

 سوابق تجربی می تواند راهنمای خوبی برای ارزیابی مخارج مربوط به نگهداری و تعمیرات ماشین‌آلات باشد.

عوامل موثر در خرید ماشین آلات ساختمانی
هنگام انتخاب ماشین‌آلات ساختمانی، موارد بسیاری باید درنظر گرفته شوند.

هزینه سرمایه گذاری 

هزینه سرمایه گذاری را می توان هزینه ای دانست که در اثر داشتن ماشین‌آلات صرف نظر از مقدار بهره گیری از آنها به وجود می آید.

از مهمترین هزینه های مربوط به سرمایه گذاری می توان به بهره سرمایه، مالیات های مربوط به ماشین‌آلات، بیمه، کرایه توقفگاه و سایر موارد اشاره کرد.

مخارج بهره برداری

مخارج بهره‌برداری را می توان مخارجی دانست که جهت استفاده از ماشین‌آلات می بایست پرداخت کنیم. به عنوان نمونه ماشین‌آلات موتوری برای استفاده به سوخت و روغن نیاز دارند که این هزینه را میتوان زیر مجموعه هزینه ها و مخارج بهره برداری دانست.

از مهمترین پارامتر ها در مخارج بهره برداری می توان به برآورد قدرت بر حسب اسب بخار و مصرف سوخت و روغن موتور و سایر موارد اشاره کرد.

عمر اقتصادی ماشین‌آلات ساختمانی

یکی از مهمترین مواردی که پیمانکاران جهت انتخاب ماشین‌آلات ساختمانی باید در نظر بگیرند عمر اقتصادی ماشین‌آلات می باشد. به زبان ساده تر اگر مالک ماشین‌آلات را زودتر تعویض نمایند مقداری ضرر بی مورد در سرمایه را باید متحمل شود. در مقابل اگر زیاد صبر کند از زمان بهره گیری اقتصادی ماشین‌آلات خواهد گذشت. پس در این بین انتخاب بهترین زمان جهت تعویض ماشین‌آلات بسیار دارای اهمیت است به همین دلیل باید یک سری از مخارج را مورد بررسی قرار دهیم از جمله :

  • استهلاک و تعویض ماشین‌‌‌آلات 
  • سرمایه گذاری
  •  نگهداری و تعمیر
  •  زمان بیکاری
  •  از کار افتادگی و اسقاطی

تا اینجای مقاله با مهمترین عوامل در هنگام خرید ماشین‌آلات ساختمانی آشنا شدید و در ادامه شما را با معایب مالک بودن ماشین‌آلات نیز آشنا می کنیم.

 از مهمترین معایب مالک بودن ماشین‌آلات می توان به موارد زیر اشاره کرد :

  • گرانتر بودن از اجاره 
  • نیاز به سرمایه و اعتبار زیاد
  • تشویق به استفاده از ماشین‌آلات قدیمی
  • فعالیت فقط در حوزه که ماشین‌آلات مربوط به آن را داریم

نقش حسابداری در عوامل خرید ماشین‌آلات

ثبت صحیح و به موقع تمامی هزینه ها نقش بسیار تعیین کننده ای در خریداری و بهره برداری از ماشین‌آلات دارد.

تمامی حسابداران باید در شناسایی و ثبت دقیق هزینه های مربوط به ماشین‌آلات دقت کافی را داشته باشند و در زمان ثبت سرفصل هزینه و در ادامه مرکز هزینه مربوطه را به صورت صحیح انتخاب نمایند. به عنوان مثال هزینه های مربوط به تعویض قطعات را تحت عنوان هزینه های مالکیت در نظر نگیرد.

نرم افزار حسابداری

نرم افزار حسابداری را می توان یکی از مهمترین ابزارهای مورد استفاده‌ی حسابداران جهت ثبت و نگهداری و همین طور گزارش گیری از داده های مالی دانست. اگر از نرم افزار حسابداری به صورت صحیح استفاده شود بی شک می توان گزارشات قابل اعتماد برای تصمیم گیری را دریافت کنیم.

نرم افزار حسابداری پروژه ابنیه سافت

هر پروژه مشخصه ها و مولفه های خاص خود را دارد که نرم افزار حسابداری پروژه ابنیه سافت شامل تمامی آن ها به صورت کاملاً تخصصی می باشد.

در نرم افزار حسابداری پروژه ابنیه سافت به راحتی می توان کلیه ماشین‌آلات ساختمانی را ثبت و در ادامه هزینه های مربوط به آنها را نیز شناسایی کنیم .

در این نرم افزار تمامی مشخصه های مشاغل پروژه‌ای به صورت یکپارچه فراهم شده است. همچنین تعریف فهرست بها و در ادامه ثبت قراردادها و همینطور ثبت صورت وضعیت و عملکرد کارگاه ها در نظر گرفته شده است.

۵/۵ - باتشکر از مشارکت شما

اگر این مطلب را مفید می دانید، می توانید آن را با دوستان خود به اشتراک بگذارید.

مقالات مرتبط با موضوعی که اکنون مطالعه کردید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مشاوره و خرید نرم افزار حسابداری

برای ارتباط با همکاران ما

اطلاعات خود را ثبت کنید تا با شما تماس بگیریم.

مشاوره و خرید نرم افزار حسابداری

برای مشاهده دمو نرم افزار حسابداری

اطلاعات خود را ثبت کنید تا با شما تماس بگیریم.

هزینه‌های پروژه خود را

هوشمندانه مدیریت نموده،

و سود هر پروژه را

به‌صورت حرفه‌ای محاسبه کنید!