هوش مصنوعی چیست؟
برای پی بردن به تاثیر هوش مصنوعی در نرم افزارهای حسابداری، ابتدا به معرفی آن می پردازیم.
عبارت هوش مصنوعی در یک تعریف کلی به معنای رسیدن ماشین ها به درک و عمل انسان هاست. به زبان ساده به این معناست که یک سیستم بتواند بر اساس دیتای مختلف استدلال ها و عملیات مختلفی را بر اساس درک و آگاهی انسانی انجام دهد.
این تکنولوژی دارای انواع بسیار متفاوتی است و به جرات می توان گفت هنوز در شروع راه است.
کارکردهای روزانه این تکنولوژی
کامپیوتر های خانگی را می توان به عنوان شروع مسیر ورود هوش مصنوعی به زندگی مان بدانیم. نرم افزار های مختلفی بر روی این کامپیوترها نصب می شوند که دارای هوش مصنوعی هستند.
البته همانطور که گفتیم این تکنولوژی بسیار گسترده است و هوش مصنوعی که ما درباره آن صحبت می کنیم پایه ترین قسمت آن است.
گوگل کروم یکی از این نرم افزارهاست. این نرم افزار کاملا بر اساس هوش مصنوعی ساخته شده است.چه برای جست و جو ها و نمایش اطلاعات، چه برای طراحی سایت و…
پس از ورود گوشی های موبایل به زندگی روزمره مردم، کم کم هوش مصنوعی تبدیل به یک ابزار کاملا در دسترس شد.
در این بین اپ های موبایل پیشرو هستند. اینستاگرام به عنوان یکی از اپ های محبوب بین ما می تواند نمونه بسیار خوبی برای بررسی هوش مصنوعی باشد.
این اپلیکیشن دارای هوش مصنوعی بسیار قوی است که نمایش محتوا را بر اساس علاقه مندی های شما و حتی کلیه افرادی که آنها را دنبال کرده اید صورت می دهد.
پیشرفت تکنولوژی و حسابداری
نرم افزار حسابداری مهمترین ابزار برای حسابداری و مدیریت امور مالی کسب و کارها می باشد. هیچ کسب و کاری را نمی توان یافت که مدیریت امور مالی خود را بدون در نظر گرفتن نرم افزار های حسابداری انجام دهد.
جایگاه هوش مصنوعی را در نرم افزارهای حسابداری نمی توان چندان بالا دانست زیرا هنوز این تکنولوژی نتوانسته چندان جایگاهی برای خود در علوم حسابداری پیدا کند.
در نظر داشته باشید که هوش مصنوعی با برنامه نویسی دارای تفاوت های بسیاری است.
در برنامه نویسی ما بر اساس دیتای ورودی و با برقراری یک سری از شروط به خروجی های مطلوب می رسیم. این در حالی است که ما در هوش مصنوعی انتظار داریم که دیتا بر اساس دانش انسانی و بر اساس استدلال های انسانی ثبت و پایه ریزی شوند.
نرم افزار حسابداری و هوش مصنوعی
در نرم افزارهای حسابداری جایگاه خیلی ویژه ای را می توان برای هوش مصنوعی در نظر گرفت.
به عنوان مثال کاربران بتوانند گزارشات تحلیلی صحیح را نه صرفا بر اساس دیتا و مقادیر بلکه بر اساس رفتار مشتریان داشته باشند.
یا اینکه در گزارشات مختلف کالایی بتوانیم میزان فروش کالا ها را باز هم نه صرفا بر اساس دیتا و مقادیر بلکه بر اساس زمانبندی فروش، ماندن در انبارها، حاشیه سود و هزاران دلیل دیگر بررسی کنیم.
یکی از دلایلی که هنوز به این سمت نرفته ایم بی شک می تواند عدم اعتماد صاحبین کسب و کار ها دانست.
شاید و با توجه به اینکه هنوز صاحبین کسب و کار ها تمایلی به این موضوع نشان نداده اند هیچ شرکت نرم افزاری به سمت تولید این نرم افزار ها نرفته است.
حسابداران و هوش مصنوعی
حسابداران باید این موضوع را بدانند که به مرور نرم افزارها روال عمومی کار را به راحتی می توانند برای کارفرمایان پیش ببرند و عملا آنها باید بتوانند سایر نیاز های کارفرمایان در امور مالی را رفع کنند.
ثبت فاکتور ها و در ادامه دریافت ها و پرداخت و …. برای نرم افزارهای حسابداری بسیار راحت و معمولی است.
تسلط به ارائه گزارشات مدیریتی دقیق و صحیح و درک جامع و کامل امور مالیاتی از مواردی هستند که می تواند جایگاه شغلی حسابداران را بسیار محکم کرده و از آنها در برابر رشد نرم افزار ها حفاظت کند.