عید تو عید
کدینگ حسابداری – حسابداری پیمانکاری

کدینگ حسابداری – حسابداری پیمانکاری

کدینگ حسابداری را می توان اصلی ترین قسمت از حسابداری دانست زیرا بر اساس آن است که می توانیم حساب ها، ثبت ها و در ادامه گزارشات خود را به بهترین شکل ممکن طبقه بندی، ثبت و تهیه کنیم.
کدینگ حسابداری شامل تمامی حساب ها می باشد به زبان ساده اینکه تمامی حساب ها از جمله حساب های ترازنامه ای، سود و زیانی و انتظامی را باید در آن قرار دهیم.

در این مقاله می‌خوانیم...

 

معرفی و بیان مفهوم جامع

 

شاید اولین سوالی که در ذهن شما ایجاد شود این است که کدینگ حسابداری چیست و چرا باید آن را انجام دهیم  و عدم استفاده از آن چه مشکلاتی را برای ما ایجاد می کند.

 

در پاسخ به این سوال اینکه عدم دسته بندی صحیح حساب ها در حسابداری ما را با انبوهی از حساب های مرتبط و غیرمرتبط در کنار هم روبرو می کند و در زمان گزارش گیری با مشکلات بسیاری روبرو می شویم.

 

به عنوان مثال اگر بخواهیم از وضعیت دارایی های‌مان مطلع شویم تا زمانی که تمامی دسته بندی های آن را کنار هم قرار ندهیم و مانده همه را با هم جمع نرنیم به خروجی مورد نظر نمی رسیم.

 

شاید بتوان در ساده ترین تعریف کدینگ حسابداری را مکانیزمی برای برطرف کردن مشکلات بالا دانست.

 

 

 

فواید ایجاد آن

 

همانطور که در بالاتر توضیح دادیم یکی از مهمترین دلایل در ایجاد کدینگ حسابداری نظم دهی به حساب هاست. گزارش گیری به موقع و آسان را می توان دومین دلیل مهم در ایجاد کدینگ حسابداری دانست.

 

همانطور که همگی می دانیم حسابداری هم مانند تمامی علوم دارای اصولی است. شاید در اصول اصلی حسابداری جایی برای کدینگ در نظر گرفته نشده باشد اما طبق اصول رایج حسابداری شروع کار با کدینگ حسابداری است.

فواید کدینگ حسابداری
کدینگ برای حسابداران در هنگام گزارش گیری بسیار مفید است.

انواع

همانطور که در ابتدای مقاله گفتیم کدینگ حسابداری بر اساس انواع حسابداری دارای تفاوت هایی است.

 

به عنوان مثال ساختار کدینگ حسابداری در حسابداری عمومی و بازرگانی با حسابداری تولیدی و یا حسابداری پیمانکاری متفاوت است.

 

این تفاوت ها هم می تواند در جایگاه حساب ها باشد و هم می تواند در نوع و تعریف حساب ها باشد. به زبان ساده تر در نوعی از حسابداری خرید برخی اقلام عملا هزینه است ولی در سیستمی دیگر دارایی می باشد.

 

 

اجزاء آن

کدینگ حسابداری عموما و بر اساس انواع حسابداری دارای برخی از اجزای ثابت و در ادامه هم برخی اجزای متغیر می باشد.

 

در حالت کلی گروه حساب ها؛ حساب های کل، حساب های معین و حساب های تفضیلی به صورت ثابت و در ادامه حساب های تفضیلی ۲ و تفضیلی ۳ و… هم می تواند به صورت متغیر باشند.

 

 

 

کدینگ حسابداری در حسابداری پیمانکاری

 

کدینگ حسابداری در حسابداری پیمانکاری دارای ویژگی های مخصوص خود می باشد. مهمترین تفاوت آن در حسابداری پیمانکاری با سایر حسابداری ها ایجاد سرفصل های درآمدی مانند صورت وضعیت هاست.

 

از سایر تفاوت های دیگر نیز می توان به تعریف متفاوت سرفصل های هزینه ای اشاره کرد. یکی دیگر از تفاوت های بسیار مهم کدینگ حسابداری در حسابداری پیمانکاری، تفصیلی های ۲ و ۳ و…. می باشد.

 

عموما و بر اساس ساختار پروژه ها اقدام به تعریف انواع سطوح تفصیلی می کنیم.

 

تعریف کدینگ در حسابداری پیمانکاری

در ابتدا باید کلیه حسابهای پروژه را بر اساس نوع حساب ها در ۳ گروه حساب های ترازنامه ای ،  سود و زیانی و کنترلی قرار دهیم.

 

نوع حساب گروه حساب
ترازنامه ای دارایی های جاری
ترازنامه ای دارایی های غیرجاری
ترازنامه ای بدهی های جاری
ترازنامه ای بدهی های غیرجاری
ترازنامه ای حقوق صاحبان سهام 
سود و زیانی فروش و درآمدها
سود و زیانی مخارج پیمان
سود و زیانی هزینه های فعالیت
سود و زیانی سایر هزینه ها و درآمدهای غیرعملیاتی
کنترلی حساب های انتظامی

 

از این مرحله به بعد و در ادامه پیشبرد ساختار کدینگ حسابداری خود باید به تعریف حسابهای کل، معین و در ادامه تفضیلی ها بپردازیم.

 

بعد از آن و بر اساس نوع پروژه و نیاز مدیران پروژه به تعریف سطوح تفضیلی ۱ و ۲  می پردازیم.

 

شاید برای شما سطوح تفضیلی کمی گنگ باشد به زبان ساده منظور از سطوح تفضیلی مراکز ادامه دار هزینه است. به عنوان مثال در یک پروژه ساختمانی مراحل آن مانند فونداسیون، تیغه چینی و …. تا نما می تواند سطوح تفضیلی باشد.

 

استفاده از حساب های شناور نیز در روال کار حسابداران بسیار نقش مثبتی دارد.

 

درست است که طبق اصول حسابداری، کدینگ حسابداری دارای قواعد از پیش تعریف شده ای است ولی این را در نظر داشته باشید که بخش عمده ی ساختار آن می تواند بر اساس نیازهای مشتری تغییر کند. به این دلیل که گزارشات درخواستی مدیران می تواند متفاوت باشد.

 

 

نرم افزار حسابداری

رشد تکنولوژی در حسابداری خود را در تولید نرم افزار حسابداری نمایان کرده است. نرم افزار حسابداری توانسته به صورت کامل خود را به تمامی حسابداران تحمیل کند. به زبان ساده هیچ حسابداری بدون استفاده از نرم افزار حسابداری امکان کار و فعالیت ندارد.

 

کدینگ حسابداری در بسیاری از نرم افزارهای حسابداری تعبیه شده است و هیچ نرم افزار حسابداری را بدون وجود این عنصر کلیدی نمیتوان جامع و کامل دانست.

 

 

نرم افزار حسابداری ابنیه سافت

ما در نرم افزار حسابداری پروژه ابنیه سافت از همان ابتدا تمامی تلاشمان را کردیم تا محصولی را ارائه دهیم که تمامی پارامترهای حسابداری را بصورت کامل پوشش دهد.

کدینگ حسابداری در نرم افزار حسابداری ابنیه سافت به صورت کاملا تخصصی و بر اساس نیازهای حسابداری پیمانکاری تهیه و آماده است.

از اهمیت کدینگ حسابداری در نرم افزار حسابداری ابنیه سافت همین که شروع کار با نرم افزار بر اساس کدینگ می باشد و در ادامه تمامی عملیات بر اساس کدینگ حسابداری پیش رفته است.

 

۵/۵ - باتشکر از مشارکت شما

اگر این مطلب را مفید می دانید، می توانید آن را با دوستان خود به اشتراک بگذارید.

مقالات مرتبط با موضوعی که اکنون مطالعه کردید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مشاوره و خرید نرم افزار حسابداری

برای ارتباط با همکاران ما

اطلاعات خود را ثبت کنید تا با شما تماس بگیریم.

مشاوره و خرید نرم افزار حسابداری

برای مشاهده دمو نرم افزار حسابداری

اطلاعات خود را ثبت کنید تا با شما تماس بگیریم.

هزینه‌های پروژه خود را

هوشمندانه مدیریت نموده،

و سود هر پروژه را

به‌صورت حرفه‌ای محاسبه کنید!