عید تو عید
هزینه های ساخت پروژه ساختمانی را چگونه به‌صورت دقیق محاسبه کنیم؟

هزینه های ساخت پروژه ساختمانی را چگونه به‌صورت دقیق محاسبه کنیم؟

محاسبه دقیق هزینه‌های ساخت پروژه‌های ساختمانی برای جلوگیری از توقف پروژه و مدیریت صحیح بودجه ضروری است. عوامل متعددی مانند هزینه مصالح، دستمزد نیروی کار و تجهیزات بر هزینه‌ها تأثیر می‌گذارند و هرگونه خطا در محاسبه می‌تواند پروژه را دچار مشکل کند. استفاده از نرم‌افزارهای حسابداری به بهبود مدیریت مالی کمک کرده و گزارش‌های دقیقی از هزینه‌ها ارائه می‌دهد.

در این مقاله می‌خوانیم...

اهمیت دقت در محاسبه هزینه های ساخت پروژه ساختمانی

هزینه های ساخت پروژه ساختمانی و نحوه محاسبه آن یکی از چالش هایی است که همواره پیش روی فعالان حوزه ساخت و ساز و ساختمان سازی بوده است.
هر گونه خطا در محاسبه هزینه ها می تواند مسیر پروژه را به صورت کامل تغییر داده و در بسیاری اوقات موجب توقف آن شود. با توجه به افزایش چندین و چند باره هزینه ها در طی هفته و ماه و سال لذا محاسبه دقیق آنها از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است.
هزینه های ساخت پروژه ساختمانی برای محاسبه دقیق سود و زیان، اهمیتی چندین برابری دارد، به زبان ساده تر با محاسبه دقیق هزینه های یک پروژه و کسر آن از میزان فروش پروژه می توانیم سود و زیان را به درستی محاسبه کنیم.
در این مقاله، راهکارها و روش‌هایی برای محاسبه دقیق هزینه های ساخت پروژه ساختمانی را بررسی خواهیم کرد تا شما بتوانید پروژه‌های خود را به بهترین شکل مدیریت کنید.

چرا محاسبه دقیق هزینه های ساخت پروژه ساختمانی ضروری است؟

محاسبه دقیق هزینه‌ها نه‌ تنها به کنترل بودجه کمک می‌کند، بلکه از بروز مشکلات مالی در میانه پروژه و ایجاد مشکلات فروان برای مدیران پروژه جلوگیری می‌کند. برآورد نادرست هزینه‌ها ممکن است منجر به کسری بودجه یا بدهی‌های غیرمنتظره شود. برای مثال، پروژه‌هایی که بدون محاسبات دقیق آغاز می‌شوند، در میانه راه با کمبود بودجه مواجه شده و متوقف می‌شوند. این مسئله می‌تواند اعتماد سرمایه‌گذاران را کاهش داده و اعتبار پیمانکاران را زیر سؤال ببرد.
حضور شرکا در پروژه های ساختمانی طی سالیان اخیر افزایش فراوانی داشته است. بسیاری از پروژه های ساختمانی عموما با شراکت چندین نفر آغاز و پیش می روند.
برخی از شرکا به صورت میدانی در پروژه ساختمانی حضور دارند اما بسیاری از شرکا فقط به پروژه پول تزریق می کنند و در قبال واریزی های خود گزارشات دقیقی از روند ریالی و هزینه کرد پروژه می خواهند لذا محاسبه و ثبت دقیق هزینه ها در پروژه های ساختمانی از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است.

عوامل مؤثر بر هزینه های ساخت پروژه ساختمانی

در جریان ساخت یک پروژه ساختمانی عوامل بسیاری بر هزینه های پروژه تاثیرگذارند که در ادامه به مهمترین آنها می پردازیم:

هزینه مصالح ساختمانی :

به جرات می توان گفت که اصلی ترین هزینه در جریان ساخت پروژه ساختمانی هزینه های مربوط به مصالح است.
مصالح ساختمانی مانند آهن، سیمان، آجر و … بخش عمده‌ای از هزینه‌ها را تشکیل می‌دهند. نوسانات قیمت این مصالح می‌تواند تأثیر قابل‌توجهی بر کل بودجه پروژه داشته باشد. بررسی مداوم بازار و خرید عمده می‌تواند هزینه‌ها را کاهش دهد.

هزینه مصالح ساختمانی در هزینه های ساخت پروژه ساختمانی

دستمزد نیروی انسانی :

هزینه‌های نیروی کار بسته‌به تخصص و تجربه متفاوت است. استخدام کارگران ماهر ممکن است هزینه بیشتری داشته باشد، اما در طولانی‌مدت از بروز خطاهای پرهزینه جلوگیری می‌کند.
روند پرداخت ها به کارگران و پیمانکاران باید کاملا منظم و برنامه ریزی‌شده باشد تا آنها نیز با روحیه و قدرت بالا کار را پیش ببرند و در ادامه موفقیت پروژه را تضمین کنند.

هزینه تجهیزات و ماشین‌آلات :

بسته‌به نوع پروژه، ممکن است نیاز به خرید یا اجاره ماشین‌آلات ساختمانی باشد. هزینه تعمیر و نگهداری این تجهیزات نیز باید در برآوردها لحاظ شود.
به طور مثال اگر نحوه محاسبه هزینه در این مرحله را به طور صحیح و دقیق انجام دهیم گاهی به جای پرداخت هزینه های بالای اجاره لوازم و تجهیرات اقدام به خرید آنها می کنیم تا هم هزینه های پروژه کاهش یابد و اینکه دارایی به دارایی های پروژه افزوده می شود.

هزینه‌های جانبی :

مواردی مانند اخذ مجوزها، مالیات، بیمه و هزینه‌های پیش‌بینی‌نشده نیز باید در محاسبات گنجانده شود تا پروژه با مشکل مواجه نشود.
این هزینه ها معمولا بخش قابل توجه ای از هزینه های ساخت یک پروژه ساختمانی را شامل می شود .

در نظر داشته باشید که هزینه خرید زمین هم یک از هزینه های بسیار بزرگ در جریان ساخت یک پروژه ساختمانی است.

روش‌های محاسبه هزینه‌های ساخت

۱. محاسبه بر اساس مترمربع زیربنا:
در این روش، هزینه ساخت هر مترمربع بر اساس نوع مصالح و کیفیت ساخت تعیین می‌شود. این روش برای پروژه‌های کوچک و متوسط مناسب است، اما ممکن است جزئیات دقیق را پوشش ندهد.
این روش هزینه یابی مخصوصا در زمان فروش پروژه ها بسیار مفید است زیرا ما زمانی که از بهای تمام‌شده هر مترمربع پروژه آگاه باشیم نیازی نیست با قیمت منطقه هماهنگ باشیم، گاهی می توانیم با قیمت پایین تر و گاهی با قیمت بالاتر ملک خود را به فروش برسانیم.

۲. محاسبه بر اساس فازهای پروژه:
در این روش، هزینه‌ها به تفکیک مراحل مختلف پروژه (سفت‌کاری، نازک‌کاری، تأسیسات و …) برآورد می‌شوند. این روش دقت بیشتری دارد و برای پروژه‌های بزرگ‌تر توصیه می‌شود.
یکی از بزرگترین مزایایی که این روش دارد این است که ما در زمان استارپ پروژه جدید با داده‌های پروژه قبل به راحتی می توانیم از هزینه هر مرحله از کار خود آگاه باشیم.

۳. محاسبه بر اساس سرفصل های هزینه:
این روش از گذشته تا امروز متداول ترین روش محاسبه هزینه بوده است که بر اساس هزینه هایی که برای هر سرفصل هزینه صورت می گیرد به بهای تمام‌شده پروژه می رسیم.
این روش کنار تمام مزایایی که دارد نمی تواند گزارشات خوبی در اختیار مدیران پروژه قرار دهد.

نقش نرم افزارهای حسابداری در محاسبه هزینه های ساخت پروژه ساختمانی

نرم افزارهای حسابداری نقش بسیار تعیین کننده ای در محاسبه هزینه های ساخت پروژه ساختمانی ایفا می کنند.
به زبان ساده تر اینکه با استفاده از امکاناتی که یک نرم افزار حسابداری ساختمان سازی در اختیار کاربران خود قرار می دهد به راحتی می توان گزارشات بسیار کاربردی تهیه نمود.
نرم افزار حسابداری ساختمان سازی ابنیه سافت به عنوان یکی از بهترین نرم افزارهای حسابداری در زمینه پروژه های ساختمانی و ساخت و ساز، دارای امکاناتی است که کاربران با استفاده از آنها می توانند اقدام به ثبت و در ادامه گزارش گیری صحیح و کاربردی از اطلاعات خود کنند.
از مهمترین امکانات نرم افزار حسابداری ساختمان سازی ابنیه سافت می توان به موارد زیر اشاره نمود:

  • قیمت تمام‌شده ساختمان
  • مدیریت سهام شرکا
  • محاسبه بهای تمام‌شده هر متر مربع
  • پیش فروش یا فروش واحدها
  • کنترل موجودی مصالح مصرفی
  • ثبت هزینه ها در مراکز هزینه
  • محاسبه سود و زیان ساختمان
  • و…

سخن پایانی

برآورد دقیق هزینه های ساخت پروژه‌های ساختمانی، نیازمند برنامه‌ریزی دقیق و استفاده از روش‌ها و ابزارهای مناسب است. با در نظر گرفتن عوامل مؤثر بر هزینه‌ها و بهره‌گیری از تکنولوژی‌های مدرن، می‌توانید هزینه‌های پروژه را به‌طور دقیق مدیریت کنید. استفاده از نرم‌افزارهای حسابداری ساختمان سازی ابنیه سافت، می‌تواند به شما در این مسیر کمک کند.

: امتیاز شما به این مقاله

اگر این مطلب را مفید می دانید، می توانید آن را با دوستان خود به اشتراک بگذارید.

مقالات مرتبط با موضوعی که اکنون مطالعه کردید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مشاوره و خرید نرم افزار حسابداری

برای ارتباط با همکاران ما

اطلاعات خود را ثبت کنید تا با شما تماس بگیریم.

مشاوره و خرید نرم افزار حسابداری

برای مشاهده دمو نرم افزار حسابداری

اطلاعات خود را ثبت کنید تا با شما تماس بگیریم.

هزینه‌های پروژه خود را

هوشمندانه مدیریت نموده،

و سود هر پروژه را

به‌صورت حرفه‌ای محاسبه کنید!