عید تو عید
فناوری های نوین در صنعت ساختمان

فناوری های نوین در صنعت ساختمان | تحولی در ساخت‌ و ساز مدرن

فناوری‌های نوین در صنعت ساختمان شامل پرینت سه‌بعدی، مصالح هوشمند، هوش مصنوعی، نرم‌افزارهای تخصصی، واقعیت مجازی، و ربات‌های ساختمانی هستند. این فناوری‌ها به بهبود کارایی، کاهش هزینه‌ها، و افزایش دقت پروژه‌های ساختمانی کمک می‌کنند. همچنین، سیستم‌های مدیریت هوشمند ساختمان (BMS) نقش مهمی در کاهش مصرف انرژی و افزایش راحتی ساکنان دارند.

در این مقاله می‌خوانیم...

مقدمه

فناوری های نوین در صنعت ساختمان با توجه به ماهیت این صنعت همواره در حال به روز رسانی می‌باشد. صنعت ساختمان را می‌ توان یکی از مهم‌ ترین صنایع دانست که همواره به دنبال بهبود روش‌هایی برای افزایش کارایی و کاهش هزینه‌ها بوده است. از این رو این صنعت همیشه و با ظهور هر فناوری نوین خود را به روز رسانی کرده و تمام تلاش خود را می‌کند که از آن فناوری به بهترین صورت استفاده کند.
در این مقاله به بررسی فناوری‌های نوینی می‌پردازیم که توانسته‌اند نقش کلیدی در پیشرفت ساختمان ارائه دهند.

پرینت سه بعدی در فناوری‌ های نوین صنعت ساختمان

پرینت سه بعدی را می‌توان یکی از مهمترین و در عین حال پیشرفته‌ترین فناوری های نوین در صنعت ساختمان دانست.
این تکنولوژی امکان ساخت قطعات بسیار پیچیده که در ساختمان سازی مورد استفاده قرار می‌گیرد را با سرعت بسیار بالا و در عین حال با هزینه بسیار کمتر فراهم می‌کند.
از جمله کاربردهای این تکنولوژی می‌توان به ساخت خانه‌های سریع همراه با المان ها و پیچیدگی ها بالا اشاره کرد. از دیگر امکاناتی که این تکنولوژی در اختیار مهندسین و پیمانکاران ساختمانی قرار داده است می توان به کاهش هزینه‌های ضایعات ساختمانی نیز اشاره کرد که در هزینه های کلی ساختمان بسیار موثر است.
باید در نظر داشت که خود این تکنولوژی شامل هزینه بسیار بالایی است که شاید برای بسیاری از سازندگان پرداخت این هزینه توجیهی نداشته باشد.

فناوری های نوین در صنعت ساختمان و مصالح هوشمند

مصالح هوشمند را می‌توان یکی از مهم‌ترین نوآوری‌ها و دستاوردهای علمی در فناوری های نوین صنعت ساختمان محسوب کرد.
این مصالح ساختمانی  قادرند با تغییراتی که در شرایط محیطی و آب و هوایی به وجود می‌آید واکنش نشان داده و شرایط خود را تغییر دهند. به عنوان مثال می توان از بتن‌های خود ترمیم شونده نام برد.
این بتن‌ها می‌توانند به صورت کاملاً هوشمند و خودکار اقدام به ترمیم خود کنند که این اتفاق باعث افزایش عمر سازه و ساختمان می‌شود.
به عنوان مثال دیگر می‌توان به پنجره‌های هوشمند اشاره کرد، این پنجره‌ها به راحتی می‌توانند با توجه به نوری که از محیط دریافت می‌کنند به صورت کدر یا شفاف باشند.

همچنین به عنوان مثال دیگر می‌توان به رنگ‌های حرارتی اشاره کرد که با تغییر دمای محیط تغییر رنگ می‌دهند.

فناوری های نوین در صنعت ساختمان و مصالح هوشمند

هوش مصنوعی و یادگیری ماشین

یکی دیگر از تکنولوژی‌ها و فناوری های نوین در صنعت ساختمان که مخصوصاً در سال‌های اخیر مورد استفاده تمامی صنایع از جمله صنعت ساختمان قرار گرفته‌است هوش مصنوعی و یادگیری ماشین است.
این تکنولوژی با تحلیل داده‌های بزرگ به پیش بینی مشکلات و در ادامه بهینه سازی فرآیندها می پردازد.
در نظر داشته باشید که با استفاده از داده هایی که هوش مصنوعی در اختیار سازندگان و پیمانکاران حوزه ساختمان سازی قرار می دهد هزینه‌های ساختمان بسیار کاهش پیدا می‌کند.

نرم‌ افزارهای حسابداری در فناوری های نوین صنعت ساختمان

یکی دیگر از ابزارهایی که به کمک تکنولوژی در اختیار سازندگان مسکن قرار گرفته‌است استفاده از نرم افزارهای حسابداری می باشد.

با استفاده از نرم‌افزارهای حسابداری سازندگان به راحتی می‌توانند به گزارشات مالی بسیار متنوعی از هزینه‌ها و درآمدهای پروژه دسترسی پیدا کنند.
اما یکی از چالش‌هایی که عموماً سازندگان با آن روبرو هستند انتخاب نرم‌افزار حسابداری تخصصی حوزه ساختمان سازی است.
در این بین نرم افزارهای زیادی هستند که از گذشته نامی آشنا در حوزه نرم افزارهای حسابداری دارند اما بی شک هیچکدام را نمی توان متخصص حوزه ساختمان سازی دانست.
نرم‌افزار حسابداری ساختمان سازی ابنیه سافت به صورت کاملاً تخصصی در زمینه مدیریت امور مالی و حسابداری پروژه‌های ساختمانی فعالیت می‌کند.

با استفاده از نرم‌افزار حسابداری ابنیه سافت سازندگان و پیمانکاران حوزه ساخت و ساز به راحتی می‌توانند کلیه هزینه‌ها و درآمدهایی که در جریان پروژه صرف و کسب می‌شود را مدیریت نموده و  در ادامه از آنها گزارش‌گیری کنند.
به عنوان مثال سازنده می‌تواند ساختمان مورد نظر خود را تعریف کند. همچنین در ادامه تمامی هزینه‌هایی که در جریان ساخت آن صرف می‌شود را در سرفصل‌های مختلف هزینه ثبت کند. مثلاً هزینه خرید زمین و یا به عنوان مثال پرداخت مجوز ساخت و یا پرداخت بابت دستمزد کارگران و پیمانکاران.
اما برای مدیریت هزینه ها علاوه بر سرفصل‌های هزینه، مراکز هزینه نیز دارای اهمیت بسیاری هستند.

امکانات نرم افزار حسابداری ابنیه سافت

یکی مهمترین امکاناتی که در نرم‌افزار حسابداری ابنیه سافت فراهم گردیده است امکان تعریف ۲ مرکز هزینه و یا همان مراحل کار است. این بدان معناست که سازندگان به راحتی می‌توانند کلیه هزینه‌های پروژه را به ۲ مرکز یا مرحله کاری نسبت دهند. مثلاً هزینه پیمانکار در مرحله تخریب، هزینه سنگ در مرحله نما یا پله و در ادامه از تمامی این ثبت ها گزارش گیری کنند.

برای آشنـایی با امکانات کـامل‌ترین

نرم افزار حسابداری ساختمان سازی

نرم افزار حسابداری ساختمان سازی ابنیه سافت​

یکی از مهمترین مزایای نرم‌افزار حسابداری ساختمان سازی ابنیه سافت مدیریت درآمدهای پروژه است. به این معنا که سازندگان می‌توانند کلیه واحدهایی که در جریان ساخت پروژه ایجاد می‌شود را بر اساس متراژ تعریف نمایند. در ادامه در فرم فروش و پیش فروش ساختمان‌ها اقدام به فروش چه به صورت متری و چه به صورت یکجا کنند. این موضوع باعث می‌شود که در پایان پروژه بتوان سود و زیان کل ساختمان و همچنین سود و زیان هر یک از واحدها را محاسبه کرد.

امور مربوط به شرکا نیز یکی دیگر از امکانات بسیار کاربردی می باشد که به صورت کاملا اصولی در نرم‌افزار فراهم شده‌است.

نرم‌افزار حسابداری ساخت و ساز ابنیه سافت دارای امکانات بسیار زیادی می‌باشد که برای مشاهده ریز این امکانات می‌توانید به این لینک مراجعه کنید

واقعیت مجازی

یکی از تکنولوژی‌هایی که به معماران، مهندسان و پیمانکاران کمک می‌کند تا پروژه‌ها را پیش از ساخت مشاهده و ارزیابی کنند، واقعیت مجازی است.
این فناوری می تواند به صورت بسیار موثری در کاهش خطاهای طراحی و اجرایی کمک کند. که می‌دانید بسیاری از پروژه‌ها به دلیل خطاهای مهندسی و طراحی به مشکل می‌خورند و یا اینکه با شکست روبرو می‌شوند. اما اگر پروژه قبل از ساخت و شروع فرآیندهای اجرایی، توسط مهندسین با استفاده از نرم‌افزارهای طراحی مشاهده شود به راحتی امکان اصلاح خطاها فراهم می‌شود.

فناوری های نوین در صنعت ساختمان و ربات های ساختمانی

ربات‌های ساختمانی طی سالیان گذشته به عنوان یکی از ابزارها برای انجام وظایف تکراری و خطرناک ساختمان سازی معرفی شده‌اند. از جمله این وظایف خطرناک می‌توان به بتن‌ریزی، جوشکاری، اسکلت و رنگ آمیزی و بسیاری موارد دیگر اشاره کرد.

سیستم‌های مدیریت ساختمان هوشمند(BMS)

سیستم‌های مدیریت ساختمان هوشمند امکان کنترل و نظارت بر کلیه سیستم‌های ساختمان مانند سیستم‌های گرمایشی، سیستم‌های سرمایشی، روشنایی ساختمان، جابجایی پرده‌ها و غیره را فراهم می‌کند. این سیستم‌ها یکی از مهم‌ترین ابزارها برای کاهش مصرف انرژی و افزایش راحتی ساکنان می‌باشد.

: امتیاز شما به این مقاله

اگر این مطلب را مفید می دانید، می توانید آن را با دوستان خود به اشتراک بگذارید.

مقالات مرتبط با موضوعی که اکنون مطالعه کردید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مشاوره و خرید نرم افزار حسابداری

برای ارتباط با همکاران ما

اطلاعات خود را ثبت کنید تا با شما تماس بگیریم.

مشاوره و خرید نرم افزار حسابداری

برای مشاهده دمو نرم افزار حسابداری

اطلاعات خود را ثبت کنید تا با شما تماس بگیریم.

هزینه‌های پروژه خود را

هوشمندانه مدیریت نموده،

و سود هر پروژه را

به‌صورت حرفه‌ای محاسبه کنید!