عید تو عید
چالش های مالی در پروژه های ساختمانی

چالش های مالی در پروژه های ساختمانی | همراه با ارائه راه حل های کاربردی

پروژه‌های ساختمانی به دلیل پیچیدگی‌های مالی، نیازمند برنامه‌ریزی دقیق و مدیریت صحیح هستند. چالش‌هایی همچون عدم برنامه‌ریزی مالی، تأخیر در پرداخت‌ها، تورم و ضعف در مدیریت پرداخت‌ها می‌توانند تأثیرات جدی بر سودآوری پروژه‌ها بگذارند. استفاده از نرم‌افزارهای حسابداری مانند نرم‌افزار حسابداری ابنیه سافت، ابزاری کارآمد برای مدیریت این چالش‌ها و افزایش شفافیت مالی است.

در این مقاله می‌خوانیم...

چالش های مالی در پروژه های ساختمانی همواره دامن گیر کلیه مدیران پروژه بوده است به طوری که برخی با مدیریت صحیح آن به سود آوری بسیار و برخی دیگر نیز با عدم مدیریت صحیح آن با زیان های بسیار سنگینی مواجه می شوند.
پروژه‌های ساختمانی به دلیل پیچیدگی و تعدد عوامل درگیر در آن، همواره با چالش‌های مالی بسیار متعددی مواجه و روبه رو هستند. این چالش‌ها می‌توانند تأثیرات منفی بسیار سنگینی بر پیشرفت پروژه های ساختمانی و سودآوری آن داشته باشند.
در این مقاله، به بررسی رایجترین چالش‌های مالی در پروژه‌های ساختمانی و ساخت و ساز پراخته ایم، همچنین با ارائه راه‌حل‌های مناسب به مدیریت آنها می پردازیم.

عدم برنامه‌ ریزی مالی دقیق

برنامه ریزی مالی را می توان حلقه گمشده در بسیاری از پروژه های ساختمانی و ساخت و ساز دانست. این را باید مدیران پروژه مدنظر قرار دهند که هیچ پروژه ساختمانی و ساخت و سازی بدون برنامه ریزی مالی دقیق نمی تواند مسیر پیشرفت و در نتیجه سود دهی مالی قوی را تجربه کند.
چالش عدم برنامه ریزی مالی دقیق، یکی از اصلی‌ترین چالش‌ها در پروژه‌های ساختمانی است. بسیاری از پیمانکاران به دلیل پیش‌بینی نکردن هزینه‌های اضافی یا تغییرات احتمالی، با کسری بودجه مواجه می‌شوند.
پس از مواجه مدیران پروژه با کسری بودجه، آنها مجبور به انجام کارهایی اجباری می شوند. به عنوان مثال مجبور می شوند حتی با ضرر و زیان اقدام به فروش واحدها کنند و یا اینکه مجبور به دریافت وام با کارمزدهای بسیار بالا شوند.
در چنین شرایطی بی شک نقش برنامه ریزی مالی بسیار با اهمیت است.

راه‌حل:

استفاده از نرم‌افزارهای حسابداری و مدیریت مالی برای ردیابی و پیش‌بینی هزینه‌ها.

تهیه بودجه دقیق با در نظر گرفتن تمامی هزینه‌های مستقیم و غیرمستقیم.

تأخیر در دریافت ها و پرداخت‌ ها

یکی از چالش هایی که همواره سازندگان با آن روبه رو هستند تاخیر در دریافت ها و پرداخت هاست. باید در نظر داشت که تاخیر در هر دوی این فرآیند های مالی کاملا به هم مرتبط است.
به زبان ساده اینکه بسیاری از پرداخت ها به دلیل عدم دریافت در زمان مناسب با تاخیر مواجه می شود.
سازنده ای که برای تامین نقدی پروژه به منابع مختلف مانند واریزی شرکا، وام های بانکی، پرداختی مشتریان و… چشم دوخته است، با هر تاخیر در این تامین مالی با مشکل و تاخیر در پرداخت ها روبه رو می شود.
البته نمی توان هیچ کدام از این دلایل را بهانه ای جهت عدم به موقع بدهی های سازنده ها دانست و هر سازنده باید در زمان شروع پروژه منابع مالی مورد نیاز پروژه را در اختیار داشته باشد.

راه‌حل:

  • تنظیم قراردادهای شفاف با تعیین زمان‌بندی مشخص برای پرداخت‌ها.
  • تامبن مالی قبل از شروع پروژه.
  • استفاده از سیستم‌های پیگیری مطالبات.
  • رعایت اصول بانکی و جلوگیری از تاخیر دریافت مطالبات

افزایش ناگهانی هزینه‌ ها و چالش های مالی در پروژه های ساختمانی

تورم، نوسانات قیمت مصالح ساختمانی و افزایش دستمزدها می‌توانند هزینه‌های پروژه را به طور غیرمنتظره‌ای افزایش دهند.
این موارد چالش های مالی در پروژه های ساختمانی را روز به روز بیشتر می کند و سازنده ها با مشکلاتی مالی بیشتری همراه می شوند.
البته کسی که در کشوری مانند ایران که در آن تورم روزانه و ماهانه و سالانه وجود دارد، اقدام به ساخت و ساز می کند باید از قبل تدابیر بسیار زیادی را برای حل این مشکل بیندیشد زیرا در غیر اینصورت با مشکلات بسیار زیاد مالی و در ادامه حتی شکست در پروژه رو به رو کی شود.

راه‌حل:

  • انعقاد قراردادهای خرید بلندمدت با تأمین‌کنندگان مصالح.
  • ایجاد ذخیره‌های مالی برای مقابله با شرایط پیش‌بینی نشده.
  • استفاده از تکنولوژی‌های نوین برای کاهش هزینه‌ها.
  • و بسیاری موراد دیگر

ضعف در مدیریت پرداخت ها

یکی از مشکلات و چالش هایی که سازندگان در جریان یک پروژه ساختمانی با آن روبه رو هستند مدیریت پرداخت ها است. به زبان ساده اینکه حتی در زمانی که منابع مالی در اختیار سازنده قرار می گیرد نمی تواند آنها را به طور صحیح مدیریت کند و در روند دریافت ها و پرداخت ها با مشکلاتی رو به رو می شود.
به همین دلیل سازنده ها باید برنامه ریزی پرداخت های خود را کاملا حرفه ای انجام دهند به طوری که بتوانند بالاترین بازخورد را از آن بدست آورند.

مدیریت نامناسب پرداخت ها می‌تواند باعث توقف پروژه یا تأخیر در پرداخت تعهدات شود.

راه‌حل:

  • تدوین برنامه پرداخت ها برای کل پروژه.
  • کنترل دقیق ورود و خروج پول.
  • تدوین روش های پرداخت برای جلوگیری از محدودیت ها مانند سقف پرداخت ها و ..

نرم افزار های حسابداری و رفع چالش های مالی در پروژه های ساختمانی

نرم افزار های حسابداری را می توان یکی از مهمترین ابزارهای مدیریتی برای کاهش و رفع چالش های مالی در پروژه های ساختمانی دانست.
با استفاده از نرم افزارهای حسابداری می توان کلیه فرآیندهای مالی و حسابداری را در پروژه های ساختمانی مدیریت کرد.
این نرم افزارهای با امکاناتی که در اختیار کاربران خود قرار میدهند می توانند آنها در مسیر پروژه و دستیابی به موفقیت و سود دهی بالا کمک کنند.
بهترین و بدون شک مهمترین نرم افزار حسابداری جهت مدیریت پروژه های ساختمانی و ساخت و ساز نرم افزار حسابداری ساختمان سازی ابنیه سافت است.
در نرم افزار حسابداری ساختمان سازی ابنیه سافت امکاناتی فراهم است که کاربر با استفاده از آنها می تواند به مدیریت مالی و حسابداری پروژه بپردازد و از گزارشات بسیار متنوع که در این نرم افزار فراهم شده است برای امور مدیریتی خود استفاده کند.

رفع چالش های مالی در پروژه های ساختمانی نیاز به ابزار مدیریتی قوی مانند نرم افزارهای حسابداری دارد که بتواند به سرعت کلیه داده های مربوط به پروژه ها را آنالیز و در ادامه گزارشات متنوعی را در اختیار مدیران پروژه قرار دهد.
از مهمترین امکانات نرم افزار حسابداری ساختمان سازی ابنیه سافت جهت رفع چالش های مالی در پروژه های ساختمانی می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • قیمت تمام شده ساختمان
  • مدیریت سهام شرکا
  • محاسبه بهای تمام شده هر متر مربع
  • پیش فروش یا فروش واحدها
  • کنترل موجودی مصالح مصرفی
  • ثبت هزینه ها در مراکز هزینه
  • محاسبه سود و زیان ساختمان
  • و بسیاری امکانات دیگر

برای مشاهده امکانات و بررسی ویدئوی مربو به نرم افزار می توانید به این لینک مراجعه کنید.

جمع بندی نهایی

چالش‌های مالی در پروژه‌های ساختمانی اجتناب‌ناپذیر هستند و اگر سازنده ای اعلام کند که در جریان ساخت یک پروژه ساختمانی دچار چالش مالی نشده است بی شک خلاف واقع صحبت کرده است، اما با برنامه‌ریزی دقیق، مدیریت صحیح و استفاده از ابزارهای مناسب می‌توان این چالش‌ها را به حداقل رساند. بهره‌گیری از نرم‌افزارهای حسابداری تخصصی می‌تواند در این مسیر به پیمانکاران و مدیران پروژه کمک شایانی کند.

: امتیاز شما به این مقاله

اگر این مطلب را مفید می دانید، می توانید آن را با دوستان خود به اشتراک بگذارید.

مقالات مرتبط با موضوعی که اکنون مطالعه کردید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مشاوره و خرید نرم افزار حسابداری

برای ارتباط با همکاران ما

اطلاعات خود را ثبت کنید تا با شما تماس بگیریم.

مشاوره و خرید نرم افزار حسابداری

برای مشاهده دمو نرم افزار حسابداری

اطلاعات خود را ثبت کنید تا با شما تماس بگیریم.

هزینه‌های پروژه خود را

هوشمندانه مدیریت نموده،

و سود هر پروژه را

به‌صورت حرفه‌ای محاسبه کنید!