کسب و کارها در گذر زمان
نقش تکنولوژی در کسب و کارهای مدرن امروزه به قدری در محیط اطراف ما پررنگ است که به هر سو نگاه کنیم آثار آن قابل مشاهده می باشد. در گذشته کسب و کارهای دارای فروشگاه یا فضای اداری وسیع و زیبا، از رونق بیشتری نسبت به سایر کسب و کارها برخوردار بودند. البته این موضوع در حال حاضر نیز مهم است با این تفاوت که به عنوان تنها راه برای رونق کسب و کار شناخته نمی شود.
در زمان حال و به زبان ساده می توان گفت که تمامی کسب و کارها به دو قسمت تقسیم شده اند: واقعی و مجازی
پس می توان گفت که در این زمان کسب و کارهایی موفق هستند که در هر دو حوزه فعالیت کنند.
البته هنوز هم کسب و کارهای پر رونقی وجود دارند که فقط بصورت واقعی یا مجازی هستند. ولی در نظر داشته باشید که آنها از پتانسیل نیمه دوم خود باخبر نیستند وگرنه به هیچ عنوان آن حوزه را از دست نمی دادند.
مطالعه بیشتر: حسابداری شخصی در زندگی مدرن چگونه است
کسب و کارها در دنیای جدید
با رشد تکنولوژی کسب و کارها هم باید خود را به روز می کردند تا از بازار و رقبای خود دور نمانند.
اینترنت و دهکده جهانی را می توان شروع تغییرات برای کسب و کارها دانست.
دیگر بازار شما معطوف به همان منطقه ای که در آن حضور داشتید نبود، بلکه در دهکده جهانی همه می توانستند هر محصولی را مشاهده کرده و خریداری نمایند.
کسب و کارهای مدرن و سایت های اینترنتی
تقریبا از حدود ۳۰ سال قبل، سایت ها جای خود را بین کسب و کارها باز کردند.
اکنون دیگر به ندرت کسب و کاری پیدا می شود که وبسایت اختصاصی نداشته باشد. چه بسا تمامی مشاغل به دنبال کسب جایگاه بهتری در بین سایت های سایر همکاران خود هستند. همچنین در این بین، کسب و کارهای جدیدی نیز به وجود آمدند که اموری مانند طراحی سایت یا کسب جایگاه مناسب (SEO) را برای مشاغل مختلف، طراحی و پیاده سازی می کنند.
کسب و کارها و سایت های بازاریابی و فروش
یکی دیگر از موارد نقش تکنولوژی در کسب و کارهای مدرن و تغییرات مهمی که برای کسب و کارها بوجود آورد در روشهای بازاریابی بود.
حالا سایت هایی هستند که فقط وظیفه فروش محصولات ما را با دریافت درصدی به عنوان پورسانت برعهده دارند.
این سایت ها توانستند جایگاه مطلوب را برای فروش محصول ما بدست آورند و حالا اقدام به فروش آن می کنند.
آمازون با رهبری جف بزوس را می توان شروع کننده یا حداقل بزرگترین شروع کننده این سبک از فروش برای کسب و کارها دانست.
این شرکت در ادامه فعالیت های خود اقدام به ایجاد شعب فیزیکی در سراسر دنیا نیز کرد. آمازون در حال حاضر دارای چندین فروشگاه کاملا اتومات است. در ایران هم بسیاری از سایت ها از جمله دیوار، دیجی کالا، ترب، شیپور و… دارای کاربران بسیار زیادی هستند.
کسب و کار و شبکه های اجتماعی
بی شک شبکه های اجتماعی بعد از دهکده جهانی مهمترین تکنولوژی برای کسب و کارها بوده است.
فیس بوک را می توان شروع کننده قوی این راه دانست.
مارک زاکربرگ جوان، در ابتدا فیس بوک را برقراری ارتباط بین همکلاسی های خود ایجاد کرد. اما به مرور زمان تبدیل به شبکه اجتماعی بسیار فراگیری شد.
درست است که شبکه های اجتماعی در ابتدا برای بازاریابی و فروش ایجاد نشدند ولی رشد آنها به قدری بود که صاحبانشان مجبور شدند این قابلیت را هم برای آنها درنظر بگیرند.
در شبکه های اجتماعی مشتریان بسیار نزدیک تر از گذشته هستند و ارتباط با آنها بسیار راحت تر است.
البته این نزدیکی علاوه بر مزایای بسیار می تواند دارای معایبی هم باشد که از جمله آن می توان به نگهداری سخت تر مشتریان اشاره کرد.
شبکه های اجتماعی بسیاری در گذر زمان ایجاد شده اند که هر کدام بر اساس روال کار خود بین کاربران محبوبیت بدست آوردند و طول عمری متفاوت نسبت به هم داشتند.لینکدین، فیس بوک، اینستاگرام، توییتر، تیک تاک و… از جمله مهمترین شبکه های اجتماعی موجود هستند.
کسب و کارهای مدرن و اینستاگرم
همانطور که میدانید در کشورهای مختلف دنیا شبکه های اجتماعی مختلفی دارای محبوبیت هستند.
در ایران و از ۵ یا ۶ سال گذشته اینستاگرام به یکه تازی خود ادامه می دهد.
این شبکه اجتماعی در ایران بسیار قدرتمند است و به راحتی می توان گفت اینستاگرام در ایران جریان ساز است.اینفلوئنسرها یا همان تاثیرگذاران اینستاگرام دارای درآمدهای میلیاردی هستند و برای رونق کسب و کار خود کافی است با آنها در ارتباط باشیم.
سخن پایانی
در انتها می توان گفت در دنیای امروزی کسب و کاری موفق است که در تمامی حوزه هایی که تا اینجا اشاره کرده ایم سهیم باشد.
هم باید دارای دفتری مدرن و به روز با کلیه امکانات باشد، هم باید دارای سایت با محتوایی خوب باشد، هم باید محصولات خود را برای فروش به سابت های بازاریابی ارائه کند و هم باید در شبکه های اجتماعی نقشی پررنگ ایفا کند.